Over Ons Hettema Bontmode

lammycoats, bontmode

Hettema Bontmode en Lammycoats (lamsvacht)

Bontmode en Lammycoats (lamsvacht) Hettema

De nieuwe winkel van Hettema Bontmode en Lammycoats is vijf dagen in de week open. Enkele jaren geleden verhuisde Hettema bontmode en lammycoats (lamsvacht)naar de overkant van de prachtige Hoofdstraat om zich te vestigen op nummer 168. Het is best een genot om tegenwoordig weer over de geheel vernieuwde Hoofdstraat in Apeldoorn richting Caterplein te lopen. De gemeente heeft er alles aan gedaan om het wat vervallen gedeelte van deze straat weer een bloeiende winkelstraat te maken en dat is met de komst van het nieuwe pand van Hettema bontmode en lammycoats (lamsvacht) zeker ook een verbetering.
De klanten van Hettema Bontmode en lammycoats komen uit heel Nederland. De eenmanszaak drijft al 33 jaar op hem “In al die jaren heb ik maar één dag verzuimd, maar zelfs ondanks dat ik die dag ziek was lag ik toch in bed met de gedachte als ik nu maar geen klant teleurstel omdat ze voor een dichte deur staan.”  In 1979 begon Hettema voor zichzelf in Amsterdam “ik had het vak geleerd, wist hoe ik bont moest verwerken, kon zelf patronen tekenen en kende het wereldje van de bontmode en lammycoats (lamsvacht). Door mijn gereis als groothandelaar wist ik dat er in Apeldoorn weinig concurrentie was en begon daarom een winkel in bontmode en lammycotas (lamsvacht)”
2
De eenmanszaak in bontmode en lammycoats (lamsvacht) drijft tot de dag van vandaag op hem: “In feite kun je dus niet ziek zijn” Als er geen klanten zijn wat in de zomerperiode nog wel eens wil gebeuren trekt Hettema zich terug in zijn atelier. Aan zijn werktafel is hij dan druk in de weer met het maken van mantels en kragen en in volle voorbereiding voor het seizoen en druk in de weer met de inkoop.
Bont komt niet alleen van nertsen, maar ook van de huiden van bisam, wasbeer, vos en vele andere diersoorten. “Alles wat een vacht heeft en wettelijk verantwoord is. “De prijzen van een gemiddelde jas van bont of lammycoats (lamsvacht) varieert van vanaf 300 euro. Daar staat tegenover dat de jassen ook veel langer meegaan, gemiddeld tussen tien tot vijtien jaar.”
In IJsland, Frankrijk, Belgie, Scandinavie en Alaska is het dragen en het gebruik van dierenhuiden heel normaal. “Daarom doet het me pijn dat door comites en actievoerders het dragen van bont in een kwaad daglicht wordt gesteld.”
“De politiek heeft ons ook in de steek gelaten want ik doe niets wat bij de wet verboden is.” Grote bedrijven hebben hun bontmode hoek afgestoten omdat ook een deel van de vrouwen is afgehaakt. maar hoeveel jongeren lopen er niet met een bontkraag, kragen van wasberen en vossen.”
Hettema gaf daarom zijn bontmode en lammycoats zaak niet op. In zijn prachtige nieuwe winkel die drie keer zo groot is als het voormalige pand komt alles veel beter tot zijn recht. “Het is een prachtig vak als je mensen een jas kunt verkopen die goed terecht komt bij een tevreden klant, die bij hen past, en ook nog  is functioneel is.”
k
Hettema Bontmode en Lammycoats Hoofdstraat 168, 7311 BC Apeldoorn.
Openingstijden dinsdag t/m zaterdag van 9.30-tot 17.30 uur Op maandag gesloten
Kijk op de website klik hier
 T: (055) 521 80 94.
k
Hettema Bontmode en Lammycoats (lamsvacht)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s